Top 6 google alata

6 najboljih Google-ovih alata za poslovnu produktivnost i marketing

Google posjeduje široki spektar alata te je današnji svijet nezamisliv bez Google-a. Od 1998. do danas, kompanija je postala sveprisutni dio tehnološkog svijeta. Danas je svatko upoznat s Google-om i njegovim, ne samo pretraživačkim, već i ostalim alatima koji se koriste u svakodnevnom poslovanju. Nedavno je izašla lista top 40 alata koji se mogu koristiti od strane Google-a, a mi smo izdvojili naših 6 favorita.

  1. Gmail za pouzdaniju e-mail razmjenu.

Čak 1,8 milijardi ljudi diljem svijeta koristiti ovu platformu za razmjenu elektroničke pošte. Uz Gmail se mogu koristiti alati za pisanje tekstualnih dokumenata, izradu prezentacija, video pozive i izrada računskih tablica, što koristi više od 5 milijuna ljudi.

  1. Google Ads

Kako bi se dosegnuo što veći broj novih kupaca, svakako bi bilo dobro da se koristi Google Ads. Šanse da se danas Google ne koristiti su male, te se upravo ovaj alat upotrebljava za ciljanu publiku. Integriran u Google, YouTube i prikazivačku mrežu, Google Ads daje sve analitičke podatke i mogućnosti ciljanja koje su potrebne, te nudi automatizirana rješenja koja će pomoći da se poveća marketinška potrošnja.

  1. Google Analytics

Google Analytics je najlakši način za praćenje upotrebe aplikacije i web prometa, kao i detekcije odakle dolazi promet s web stranice. Besplatan za upotrebu, pruža uvide u  kupce i njihov put kupnje, tako da se mogu pojednostaviti marketinški procesi, identificirati ciljevi, pratiti kampanje i rješavati probleme s pojedinačnim web stranicama.

  1. Google autentifikator za sigurnost provjere u dva koraka

Pošiljatelji neželjene pošte, hakeri i drugi kibernetički kriminalci postaju sve sofisticiraniji. Google  pomaže u zaštiti u svim svojim digitalnim svojstvima uz pomoć potvrde u 2 koraka. Slanjem SMS-a ili e-pošte s jedinstvenim kodom koji se može koristiti za prijavu na Google račune i pruža veću sigurnost od same lozinke.

  1. Google Digital Garage za stjecanje novih vještina

Ovaj alata nudi tečajeve za stjecanje novih vještina. Google digitalna garaža može pomoći sa širokim rasponom tečajeva koji pokrivaju sve, od infrastrukture Cloud-a do javnog nastupa, digitalnog marketinga do ostalih učenja, te isto tako može pomoći kod  svladavanja novih vještina koje će se koristiti u  poslovanju i karijeri.

  1. Google Drive

Važne datoteke se više ne moraju pohranjivati na USB stick, već na sigurnom mjestu u oblaku ili ih podijeliti sa svima koji koriste Google disk. Uz ugrađenu zaštitu od zlonamjernog softvera i neželjene pošte, Google disk daje  siguran način spremanja i uređivanja na datotekama. Također koristi snažne Googleove mogućnosti pretraživanja, tako da se može lako pronaći ono što se traži unutar 15 GB besplatnog prostora za pohranu.

Postoji razlog zašto je Google postao tako dominantna sila u svijetu tehnologije. Google razumije potrebe i želje korisnika, te pruža alate za njihovo rješavanje i to najčešće besplatno.