blog

Blog na web stranici

Želite vlastitu web stranicu kako biste prezentirali svoje proizvode i usluge? Na pravom ste mjestu. Ono što bismo Vam preporučili je svakako je i blog unutar web stranice. Blog ne mora imati strukturu klasičnog bloga, već može služiti za vijesti, napomene, informacije ili nešto sasvim drugo – po Vašoj želji. No, pređimo na glavnu zadaću bloga.

Upravo čitate ovaj blog – dakle zainteresirani ste za tu tematiku. Moguće da ste ga pronašli putem Google pretraživanja, pa ste upisali ključne riječi poput blog na web stranici, web blog, što donosi web blog i slično. Možda ste zainteresirani i za neke od naših usluga – digitalni marketing, web ili grafički dizajn pa pretražujete našu stranicu i ovo trenutno čitate.

To i je naš cilj – privući Vas, a potom Vas zadržati na našoj stranici. Ako Vam je ovaj sadržaj zanimljiv, pročitat ćete i neki drugi blog. Time nam pomažete u SEO optimizaciji i povećavate promet na našoj web stranici. Neki blogovi mogu biti toliko zanimljivi da ih čitate na dnevnoj ili tjednoj bazi te ih koristite kao sredstvo informiranja.

Ono što je ostalo nedorečeno je kako Vama može pomoći blog. Primjerice, prodajete neki proizvod – zašto ne biste u blogu pisali koji su benefiti korištenja, kako se koristi i slično. Osoba koja pretražuje tematiku Vaših proizvoda zasigurno je i potencijalni kupac. Ako na Vašem blogu pronađe potrebne informacije, moguće je da će pregledati Vaše proizvode i odlučiti se na kupnju. Bez bloga, ta osoba možda nikad ne bi ni saznala za Vas. Putem bloga možete raditi i brendiranje – neka kupci ili klijenti saznaju više o Vama, vašem poslovanju, proizvodnji ili nečem drugom što Vas čini zanimljivima i jedinstvenima. Čitajući takve informacije, korisnik Vas doživljava relevantnim i često pruža povjerenje.